Direct la conținutul principal
President Von der Leyen state of the union banner
Starea Uniunii 2022

14 septembrie 2022

Comisia von der Leyen: 2021-2022

În decembrie 2019, Comisia von der Leyen a stabilit un parcurs nou și ambițios către o Uniune Europeană mai verde, mai digitală și mai echitabilă. Comisia a menținut acest parcurs și și-a îndeplinit angajamentele legate de principalele șase obiective ambițioase, gestionând în același timp două crize fără precedent – pandemia de COVID-19 și războiul nejustificat și neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei.

Iată o retrospectivă a anului trecut, care cuprinde acțiunile noastre de sprijinire a Ucrainei și de reducere a dependenței UE de combustibilii fosili din Rusia, precum și eforturile de a ne concretiza toate prioritățile politice, consolidând, în același timp, reziliența UE în beneficiul cetățenilor noștri.

10 SEPTEMBRIE 2021
Starea Uniunii 2021 – Realizări 2020-2021

 

Lista realizărilor

Man installing solar panels

Foaia de parcurs care îi va permite Europei să devină primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050

Wind turbine
Energie la prețuri accesibile, sigură și sustenabilă pentru Europa

Etape importante

 1. 19 iulie 2022

  Uniunea Europeană începe negocierile de aderare cu Albania și Macedonia de Nord.

 2. 13 iulie 2022

  Raportul din 2022 privind statul de drept: Comisia emite recomandări specifice pentru statele membre.

 3. 5 iulie 2022

  Comisia adoptă o nouă agendă europeană pentru inovare cu scopul de a poziționa Europa în avangarda noului val de inovare și start-up-uri în domeniul tehnologiei profunde („deep tech”).

 4. 1 iulie 2022

  Intră în vigoare noile norme privind roamingul, la timp pentru a le permite cetățenilor să beneficieze în continuare de roaming la tarife naționale.

 5. 30 iunie 2022

  Președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, și prim-ministra Noii Zeelande, Jacinda Ardern, anunță încheierea negocierilor privind un acord comercial cuprinzător.

  Parlamentul și statele membre ale UE ajung la un acord politic cu privire la un nou regulament menit să abordeze denaturările cauzate de subvențiile străine pe piața unică.

  Finanțele digitale: colegiuitorii ajung la un acord referitor la Regulamentul european privind criptoactivele. Acest nou cadru juridic va proteja consumatorii, integritatea pieței și stabilitatea financiară, permițând, în același timp, continuarea inovării în sectorul criptoactivelor.

 6. 24 iunie 2022

  UE prezintă agenda reînnoită privind guvernanța internațională a oceanelor.

 7. 23 iunie 2022

  Are loc reuniunea liderilor din UE și Balcanii de Vest în perspectiva reuniunii Consiliului European de la Bruxelles.

  Liderii UE acordă statutul de țară candidată Ucrainei și Moldovei.

 8. 22 iunie 2022

  Comisia adoptă propuneri privind refacerea naturii Europei până în 2050 și reducerea cu 50 % a utilizării pesticidelor până în 2030.

 9. 16 iunie 2022

  Se convine asupra unui nou cod de bune practici privind dezinformarea, pe baza orientărilor Comisiei din mai 2021.

 10. 7 iunie 2022

  Se ajunge la un acord politic cu privire la o propunere referitoare la echilibrul de gen în consiliile de administrație ale întreprinderilor.

 11. 3 iunie 2022

  UE convine asupra unui al șaselea pachet de măsuri restrictive împotriva Rusiei, inclusiv asupra interzicerii majorității importurilor de petrol din Rusia.

 12. 25 mai 2022

  Comisia propune norme privind incriminarea încălcării măsurilor restrictive și privind înghețarea și confiscarea activelor persoanelor care încalcă măsurile restrictive și ale altor infractori.

 13. 23 mai 2022

  Comisia adoptă un plan de urgență pentru transporturi, care stabilește măsuri concrete pentru protejarea transporturilor din UE în perioade de criză.

 14. 18 mai 2022

  Comisia prezintă planuri pentru un răspuns imediat al UE care să abordeze nevoile de finanțare ale Ucrainei și reconstrucția pe termen mai lung a acestei țări.

  UE lansează un parteneriat strategic cu statele din Golf, cu scopul de a-și extinde și aprofunda colaborarea cu Consiliul de Cooperare al Golfului și cu țările sale membre.

  Comisia și Înaltul Reprezentant prezintă o analiză a lacunelor în materie de investiții în domeniul apărării și propun măsuri și acțiuni suplimentare necesare pentru consolidarea bazei industriale și tehnologice de apărare a Europei.

  UE prezintă planul REPowerEU menit să reducă rapid dependența de combustibilii fosili din Rusia și să accelereze tranziția verde.

 15. 13 mai 2022

  Se ajunge la un acord politic referitor la noile norme privind securitatea cibernetică a rețelelor și a sistemelor informatice, pentru a le garanta cetățenilor și întreprinderilor că beneficiază de protecție și pot avea încredere în serviciile esențiale.

 16. 12 mai 2022

  Comisia propune crearea unor culoare de solidaritate pentru a ajuta Ucraina să exporte produse agricole.

  UE și Japonia organizează la Tokyo cel de-al 28-lea summit comun. Părțile își reafirmă relațiile strânse și ample și lansează parteneriatul digital.

  În cadrul celui de-al doilea summit mondial privind COVID-19, Comisia se angajează să accelereze introducerea și utilizarea vaccinurilor și a altor măsuri împotriva COVID-19 în Africa, prin intermediul unui sprijin suplimentar în valoare de 400 de milioane EUR.

 17. 11 mai 2022

  Comisia propune o nouă legislație a UE menită să prevină și să combată abuzul sexual online asupra copiilor.

  Impozitarea societăților comerciale: Comisia propune stimulente fiscale pentru capitalurile proprii, pentru a ajuta întreprinderile să se dezvolte, să devină mai puternice și mai reziliente.

 18. 10 mai 2022

  Se ajunge la un acord politic cu privire la Actul legislativ privind reziliența operațională digitală, care va contribui la garantarea faptului că sistemul nostru financiar este mai rezistent la atacurile cibernetice și la alte riscuri digitale.

 19. 9-10 mai 2022

  UE găzduiește cea de-a 6-a conferință de la Bruxelles privind sprijinirea viitorului Siriei și al regiunii, cu scopul de a mobiliza ajutor pentru sirieni și comunitățile-gazdă din țările învecinate prin angajamente în valoare totală de 6,4 miliarde EUR, pentru 2022 și ulterior. Din această sumă, UE s-a angajat să aloce peste 4,8 miliarde EUR, din care peste 3,1 miliarde EUR din partea Comisiei.

 20. 9 mai 2022

  Conferința privind viitorul Europei își încheie activitatea. Discuțiile, dezbaterile și colaborările între cetățeni și politicieni, desfășurate timp de un an, se finalizează cu 49 de propuneri și cu peste 320 de măsuri pe care instituțiile UE ar trebui să le urmeze.

 21. 3 mai 2022

  Comisia lansează spațiul european al datelor privind sănătatea. Acesta le va permite cetățenilor să își controleze și să își utilizeze datele medicale în țara lor de origine sau în alte state membre și va promova o veritabilă piață unică pentru serviciile și produsele digitale din domeniul sănătății.

 22. 28 aprilie 2022

  UE și partenerii internaționali prezintă o declarație privind viitorul internetului.

 23. 27 aprilie 2022

  Comisia propune o politică privind migrația legală, inclusiv inițiative care vor aduce beneficii economiei UE, vor consolida cooperarea cu țările terțe și vor îmbunătăți gestionarea globală a migrației pe termen lung.

  Comisia propune un act legislativ al UE și o recomandare vizând combaterea proceselor abuzive împotriva jurnaliștilor și apărătorilor drepturilor omului.

 24. 26 aprilie 2022

  Echipa Europa își intensifică sprijinul acordat țărilor afectate de secetă din Cornul Africii, UE și statele sale membre angajându-se să aloce o sumă totală de 633 de milioane EUR pentru îmbunătățirea securității alimentare.

 25. 25 aprilie 2022

  Comisia propune consolidarea mandatului Agenției Uniunii Europene pentru Cooperare în Materie de Justiție Penală astfel încât aceasta să fie abilitată să colecteze și să păstreze probe privind crimele de război și să coopereze cu tribunalele internaționale în această privință.

  Președinta von der Leyen și primul ministru al Indiei, Narendra Modi, lansează Consiliul pentru comerț și tehnologie UE-India.

 26. 23 aprilie 2022

  Parlamentul și Consiliul ajung la un acord politic referitor la Actul legislativ privind serviciile digitale. Acesta stabilește un nou standard fără precedent în ceea ce privește responsabilitatea platformelor online pentru a proteja mai bine utilizatorii de internet și drepturile lor fundamentale.

 27. 20 aprilie 2022

  UE marchează 30 de ani de operațiuni de ajutor umanitar și de protecție civilă, care ajută persoane aflate în situații de urgență din întreaga lume.

 28. 9 aprilie 2022

  Evenimentul mondial al donatorilor și campania „Stand Up for Ukraine” mobilizează 9,1 miliarde EUR pentru persoanele care fug din calea invaziei ruse, în Ucraina și în străinătate, inclusiv 1 miliard EUR din partea Comisiei. Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare se angajează să aloce încă 1 miliard EUR.

 29. 8 aprilie 2022

  Președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, și Înaltul Reprezentant Josep Borrell vizitează Ucraina și se întâlnesc cu președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski.

  UE convine asupra unui al cincilea pachet de măsuri restrictive împotriva Rusiei, ca răspuns la agresiunea sa brutală împotriva Ucrainei și poporului ucrainean.

 30. 6 aprilie 2022

  Dat fiind impactul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, UE anunță un pachet de sprijin în valoare de 225 de milioane EUR menit să sprijine securitatea și reziliența alimentară în Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

  UE ia măsuri pentru a ajuta regiunile africane Sahel și Lacul Ciad, cu o finanțare totală în valoare de 554 de milioane EUR care urmează să fie utilizată atât pentru a combate insecuritatea alimentară acută, cât și pentru a spori sustenabilitatea sistemelor alimentare pe termen lung.

 31. 30 martie 2022

  În domeniul economiei circulare, sunt propuse noi norme pentru a face din produsele sustenabile regula în UE, pentru a îmbunătăți modelele de afaceri circulare și pentru a le oferi consumatorilor mijloacele de a acționa în cadrul tranziției verzi.

 32. 28 martie 2022

  Comisia adoptă o recomandare prin care invită statele membre să ia măsuri imediate în ceea ce privește programele de dobândire a cetățeniei prin investiții și sistemele de dobândire a dreptului de ședere prin investiții, în contextul invadării Ucrainei de către Rusia.

 33. 25 martie 2022

  Comisia și Statele Unite anunță că au convenit, în principiu, asupra unui nou cadru transatlantic privind confidențialitatea datelor, care va facilita fluxurile de date transatlantice.

 34. 24 martie 2022

  Parlamentul și Consiliul ajung la un acord politic referitor la Actul legislativ privind piețele digitale. Actul va garanta piețe digitale echitabile, deschise și contestabile, permițându-le întreprinderilor digitale să se dezvolte în cadrul pieței unice și să concureze la nivel mondial.

 35. 23 martie 2022

  Comisia adoptă un cadru temporar de criză care le permite statelor membre să utilizeze flexibilitatea prevăzută de normele privind ajutoarele de stat pentru a sprijini economia în contextul invadării Ucrainei de către Rusia.

  Comisia prezintă opțiuni de atenuare a prețurilor ridicate la energie prin intermediul achizițiilor comune de gaze și al obligațiilor minime de stocare a gazelor.

  Comisia prezintă măsuri de consolidare a securității alimentare la nivel mondial și de sprijinire a agricultorilor și consumatorilor din UE, având în vedere creșterea prețurilor la alimente și a costurilor de producție.

 36. 22 martie 2022

  Prima zi de aplicare a regulamentului privind produsul paneuropean de pensii personale, care deschide calea către un nou sistem voluntar la nivelul UE menit să îi ajute pe oameni să economisească pentru pensie.

  Comisia lansează un ghișeu unic pentru a-i sprijini pe cercetătorii ucraineni.

 37. 21 martie 2022

  UE convine asupra unei busole strategice pentru consolidarea securității și apărării UE în următorul deceniu.

 38. 16 martie 2022

  Comisia propune modificări ale regulamentului privind depozitarii centrali de titluri de valoare pentru a spori eficiența piețelor de decontare din UE, protejând în același timp stabilitatea financiară – o componentă-cheie a planului de acțiune din 2020 privind uniunea piețelor de capital.

 39. 15 martie 2022

  UE impune un al patrulea pachet de sancțiuni economice și individuale în contextul agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei.

 40. 11 martie 2022

  Se lansează Grupul operativ „Înghețare și punere sub sechestru”, instituit de Comisie pentru a asigura implementarea eficientă, pe tot teritoriul Uniunii, a sancțiunilor UE împotriva oligarhilor ruși și belaruși incluși pe lista neagră.

 41. 9 martie 2022

  Comisia instituie un mecanism de solidaritate pentru transferurile medicale de refugiați pe teritoriul UE în cadrul mecanismului de protecție civilă al UE.

  Având în vedere situația din Ucraina și ca răspuns la implicarea Belarusului în agresiune, UE impune sancțiuni specifice suplimentare.

 42. 8 martie 2022

  Comisia propune norme la nivelul UE pentru combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice.

  Comisia propune inițiativa „Acțiunea de coeziune pentru refugiații din Europa”, care le permite statelor membre și regiunilor să ofere sprijin de urgență persoanelor care fug din calea invadării Ucrainei de către Rusia.

 43. 2 martie 2022

  Comisia propune activarea directivei privind protecția temporară pentru a oferi asistență rapidă și eficace persoanelor care fug din calea războiului din Ucraina.

 44. 28 februarie 2022

  UE aprobă un al treilea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei.

 45. 25 februarie 2022

  UE impune sancțiuni individuale și economice suplimentare ca răspuns la agresiunea militară a Rusiei. Acest al doilea pachet de sancțiuni acoperă sectoarele finanțelor, energiei, transporturilor și tehnologiei, precum și politica în domeniul vizelor.

 46. 23 februarie 2022

  UE convine asupra unui pachet de sancțiuni în urma recunoașterii de către Rusia ca entități independente a zonelor necontrolate de guvern din oblastele Donețk și Luhansk din Ucraina și în urma deciziei de a trimite trupe rusești în aceste zone.

  Comisia propune o nouă directivă privind diligența necesară în materie de durabilitate a întreprinderilor, care stabilește norme privind respectarea de către întreprinderi a drepturilor omului și a mediului în lanțurile valorice globale.

  Comisia propune un nou act legislativ al UE privind datele, care conține norme prin care se stabilește cine poate utiliza și accesa datele generate în UE în toate sectoarele economice, pentru a asigura echitatea în mediul digital și oportunități deschise pentru inovarea bazată pe date.

 47. 19 februarie 2022

  În urma unei cereri de asistență din partea Ucrainei pe fondul intensificării amenințărilor din partea Rusiei, Centrul european de coordonare a răspunsului activează mecanismul de protecție civilă al UE. Până în iunie, au fost livrate în Ucraina peste 35 000 de tone de ajutoare provenind din toate cele 27 de state membre ale UE, din Turcia, Norvegia și Macedonia de Nord.

 48. 17-18 februarie 2022

  În cadrul reuniunii la nivel înalt Uniunea Africană-UE de la Bruxelles, liderii convin asupra unei viziuni comune pentru 2030. Aceasta va fi sprijinită prin pachetul de investiții Africa-Europa, cu o valoare totală de 150 de miliarde EUR.

 49. 15 februarie 2022

  UE inițiază un sistem de conectivitate prin satelit și stimulează acțiunile de gestionare a traficului spațial pentru o Europă mai digitală și mai rezilientă.

  Comisia prezintă măsuri menite să contribuie la apărarea europeană, să sporească inovarea și să abordeze dependențele strategice. Aceste noi inițiative reprezintă pași concreți către o piață europeană a apărării mai integrată și mai competitivă, în special prin consolidarea cooperării la nivelul UE.

 50. 8 februarie 2022

  Comisia propune un set cuprinzător de măsuri pentru a asigura reziliența, poziția de lider tehnologic a UE și securitatea aprovizionării în domeniul tehnologiilor și aplicațiilor în materie de semiconductori.

 51. 2 februarie 2022

  Comisia propune o strategie de standardizare, care instituie o nouă abordare menită să asigure supremația la nivel global a standardelor UE, cu scopul de a promova valori și o piață unică rezilientă, verde și digitală.

  Comisia aprobă, în principiu, un act delegat complementar privind clima, care include, în condiții stricte, activități specifice din domeniul energiei nucleare și al gazelor pe lista activităților economice acoperite de taxonomia UE. Acest lucru va contribui la accelerarea tranziției de la combustibilii fosili solizi sau lichizi, inclusiv cărbunele, la un viitor neutru din punct de vedere climatic.

 52. 1 februarie 2022

  Comisia propune un pachet de asistență macrofinanciară de urgență pentru Ucraina, în valoare de 1,2 miliarde EUR.

 53. 27 ianuarie 2022

  Comisia adoptă noi orientări privind ajutoarele de stat pentru climă, protecția mediului și energie.

 54. 26 ianuarie 2022

  Comisia prezintă o declarație privind drepturile și principiile digitale pentru toți cetățenii UE.

 55. 18 ianuarie 2022

  Comisia publică un set de instrumente pentru a contribui la atenuarea ingerințelor străine în cercetare și inovare.

  În domeniul învățământului superior, Comisia adoptă două noi inițiative pentru a pregăti universitățile din UE pentru viitor printr-o cooperare transnațională mai aprofundată.

 56. 14 ianuarie 2022

  Comisia adoptă o propunere de recomandare a Consiliului privind învățarea pentru durabilitatea mediului.

 57. 1 ianuarie 2022

  Începe Anul european al tineretului.

  Moneda euro, de 20 de ani în buzunarele noastre.

 58. 22 decembrie 2022

  Impozitare echitabilă: Comisia propune transpunerea rapidă a acordului internațional privind impozitarea minimă a companiilor multinaționale.

 59. 21 decembrie 2021

  Se propune o nouă politică de sprijinire a dezarmării, demobilizării și reintegrării foștilor combatanți, ca parte a contribuției mai ample a UE la consolidarea păcii.

 60. 16 decembrie 2021

  O agendă reînnoită privind reforma în materie de redresare și reziliență este prezentată în cadrul summitului Parteneriatului estic.

 61. 15 decembrie 2021

  UE și Republica Moldova semnează un acord de finanțare prin granturi în valoare de 60 de milioane EUR pentru a ajuta această țară să facă față actualei crize grave a gazelor.

  O nouă strategie a Comisiei privind finanțele digitale pregătește terenul pentru o raportare modernă și simplificată a datelor în scopuri de supraveghere.

  Comisia propune un nou cadru al UE pentru decarbonizarea piețelor gazelor, promovarea hidrogenului și reducerea emisiilor de metan.

 62. 14 decembrie 2021

  Comisia propune noi norme pentru a consolida reziliența spațiului Schengen fără controale la frontierele interne.

  Pentru a sprijini tranziția către o mobilitate mai curată, mai ecologică și mai inteligentă, Comisia propune modernizarea sistemului de transport al UE.

 63. 9 decembrie 2021

  Comisia propune îmbunătățirea condițiilor de muncă ale persoanelor care lucrează prin intermediul platformelor digitale de muncă și publică proiecte de orientări privind aplicarea normelor în materie de concurență la contractele colective de muncă de către persoanele care desfășoară o activitate independentă fără angajați.

  Comisia propune extinderea listei infracțiunilor incriminate de UE pentru a include discursurile de incitare la ură și infracțiunile motivate de ură.

  Comisia prezintă un plan de acțiune pentru a ajuta economia socială europeană să prospere, valorificând atât potențialul său economic, cât și contribuția sa la o redresare echitabilă și favorabilă incluziunii în urma pandemiei de COVID-19.

 64. 8 decembrie 2021

  Comisia propune un nou instrument pentru a contracara utilizarea presiunii economice deliberate de către țările din afara UE.

  În cadrul summitului privind nutriția pentru creștere, Comisia se angajează să îmbunătățească alimentația prin furnizarea unei finanțări în valoare de 2,5 miliarde EUR în perioada 2021-2024.

 65. 1 decembrie 2021

  Comisia pregătește terenul pentru continuarea digitalizării sistemelor de justiție din UE, cu scopul de a le face mai accesibile și mai eficace.

  UE lansează „Global Gateway”, o nouă strategie europeană menită să îmbunătățească legăturile inteligente, curate și sigure în domeniul digital, al energiei și al transporturilor și să consolideze sistemele de sănătate, educație și cercetare din întreaga lume.

 66. 26 noiembrie 2021

  În cadrul summitului ASEM, UE și Asia își reafirmă parteneriatul și angajamentul comun în direcția unei redresări mai puternice în urma pandemiei.

 67. 25 noiembrie 2021

  Comisia propune noi măsuri pentru a îmbunătăți capacitatea întreprinderilor de a mobiliza capital în întreaga UE și pentru a garanta că persoanele care trăiesc în UE obțin cele mai bune oferte pentru economiile și investițiile lor.

  Comisia stabilește noi legi privind publicitatea politică, drepturile electorale și finanțarea partidelor, menite să protejeze integritatea alegerilor și dezbaterea democratică deschisă.

 68. 19 noiembrie 2021

  TAIEX (Instrumentul de asistență tehnică și de schimb de informații al Comisiei) își sărbătorește cea de-a 25-a aniversare. În ultimele două decenii și jumătate, acesta a mobilizat experți publici din UE de peste 40 000 de ori la peste 26 000 de evenimente, ajutând administrațiile publice din UE și de la nivel mondial să abordeze provocările digitale, ecologice și sanitare.

 69. 18 noiembrie 2021

  Comisia adoptă o comunicare privind o politică în domeniul concurenței pregătită pentru noile provocări, care definește rolul important al acestei politici în angajarea Europei pe calea către redresare, în tranziția verde și în cea digitală și în garantarea unei piețe unice reziliente.

 70. 17 noiembrie 2021

  Comisia adoptă noi propuneri care urmăresc să stopeze defrișările, să încurajeze inovarea cu privire la gestionarea durabilă a deșeurilor și să facă solurile mai sănătoase pentru oameni, natură și climă.

 71. 13 noiembrie 2021

  Se ajunge la un acord politic pentru consolidarea activității Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, în special în domeniile supravegherii, alertării timpurii, pregătirii și reacției.

 72. 2 noiembrie 2021

  Comisia anunță un angajament în valoare de 1 miliard EUR pentru protejarea pădurilor lumii în cadrul Conferinței COP26 privind schimbările climatice.

 73. 28 octombrie 2021

  Intră în vigoare mandatul consolidat al Agenției Europene pentru Medicamente propus de Comisie.

 74. 27 octombrie 2021

  Comisia adoptă o revizuire a normelor bancare ale UE, pentru a se asigura că băncile din UE devin mai reziliente la potențialele șocuri economice viitoare, contribuind, în același timp, la redresarea Europei în urma pandemiei de COVID-19 și la tranziția către neutralitatea climatică.

 75. 13 octombrie 2021

  Comisia și Înaltul Reprezentant/vicepreședintele Josep Borrell au prezentat o abordare privind un angajament mai puternic al UE în favoarea unei regiuni arctice pașnice, durabile și prospere.

 76. 12 octombrie 2021

  Comisia emite prima obligațiune verde pentru a finanța redresarea durabilă.

 77. 5 octombrie 2021

  Comisia prezintă prima strategie a UE privind combaterea antisemitismului și susținerea vieții evreiești.

 78. 29 septembrie 2021

  Comisia adoptă comunicarea privind misiunile europene, care vizează abordarea provocărilor semnificative legate de sănătate, climă și mediu și atingerea unor obiective ambițioase și motivante în aceste domenii.

 79. 23 septembrie 2021

  Comisia propune un încărcător comun pentru dispozitivele electronice, un pas important către reducerea deșeurilor electronice și a inconvenientelor cauzate consumatorilor.

 80. 22 septembrie 2021

  Comisia adoptă o revizuire amplă a normelor UE în materie de asigurări, ajutând companiile din domeniu să își extindă investițiile pe termen lung și urmărind, în același timp, să sporească reziliența sectorului asigurărilor și reasigurărilor.

 81. 16 septembrie 2021

  UE propune un parteneriat consolidat cu regiunea indo-pacifică pentru a promova comerțul, investițiile și conectivitatea.

  Comisia Europeană înființează Autoritatea pentru Pregătire și Răspuns în caz de Urgență Sanitară (HERA) pentru a preveni și detecta urgențele sanitare și pentru a răspunde rapid la acestea.

  Comisia propune o cale către deceniul digital pentru a realiza transformarea digitală a UE până în 2030.

  Comisia adoptă prima sa recomandare privind siguranța jurnaliștilor.

 82. 15 septembrie 2021

  Comisia Europeană adoptă comunicarea privind noul Bauhaus european, stabilind cadrul, principiile de bază și măsurile-cheie care vor impulsiona inițiativa.

8 SEPTEMBRIE 2022
Starea Uniunii 2022 - Calendar

 

Urmăriți discursul privind starea Uniunii pe platformele de comunicare socială